Science Hoaxes – Ψυχολογικές διαστάσεις της πανδημίας σε ενήλικες και παιδιά. (Επεισόδιο 7)

Share this:

Στην έβδομη εκπομπή των Science Hoaxes αναλύσαμε τις ψυχολογικές διαστάσεις της πανδημίας σε παιδιά και ενήλικες. Απαντήσαμε σε ερωτήματα σχετικά με το στίγμα που συχνά συνοδεύει τη νόσο λόγω στερεοτύπων και προκατάληψης με αποτέλεσμα να επηρεάζεται αρνητικά η ψυχική και σωματική υγεία. Εξηγήσαμε τις επιπτώσεις του εγκλεισμού σε παιδιά και εφήβους και εισηγηθήκαμε τρόπους έγκαιρης και αποτελεσματικής παρέμβασης ώστε να μειωθούν οι αρνητικές επιπτώσεις στον ψυχισμό τους. Ρίξαμε φως στο πολυδιάστατο θέμα που αφορά την ψυχική υγεία καταρρίπτοντας μύθους που την αφορούν, αναδεικνύοντας έτσι επιστημονικά τεκμηριωμένες εισηγήσεις και συμπεράσματα ως χρήσιμα εργαλεία για βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων μας.

Στην 7η εκπομπή φιλοξενήθηκαν οι:
– Δρ. Μάχη Κλεάνθους, MD. Ειδική Παιδοψυχίατρος, Πρόεδρος Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας
– Δρ Ελένη Καραγιάννη, PsyD Εγγεγραμμένη Κλινική Ψυχολόγος, Τμήμα Ψυχολογίας, Πανεπιστήμιο Κύπρου, Πρόεδρος Συνδέσμου Ψυχολόγων Κύπρου
– Λάμπρο Σαμαρτζή MD, MSc (Πολιτική της Υγείας), PhD (Ποιότητα Ζωής), Ψυχίατρος, Αντιπρόεδρος Ψυχιατρικής Εταιρείας

Την εκπομπή́ συντόνισε η δημοσιογράφος Κατερίνα Χαραλάμπους.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Bora.Design.Bora για το γραφικό, στην Black Lemon TV για την παραγωγή και στους υποστηρικτές μας Cyprus News, SciNews, DisruptCyprus και Fellas Productions για την παραχώρηση της πλατφόρμας τους για παράλληλη μετάδοση.

Παρακολουθείστε την εκπομπή μέσω Youtube