Science Hoaxes – Επιστήμη και Τεχνολογία στην Κύπρο του 2030. (Επεισόδιο 9)

Share this:

Στην 9η εκπομπή είχαμε μαζί μας τον Υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, τον Επικεφαλής Επιστήμονα, και τον διευθυντή του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας.

Ήταν η πρώτη μεγάλης διάρκειας συνέντευξη του Δρ. Νικόλα Μαστρογιαννοπούλου και του κ. Θεόδωρου Λουκαΐδη.

Η εκπομπή είναι διαθέσιμη και στο YouTube:
https://youtu.be/xU66qGokGU0

Ο κ. Κόκκινος για πρώτη φορά ενημέρωσε τους πολίτες ότι οι άδειες για χρήση συχνοτήτων του 5G θα εκδοθούν περί τα τέλη Σεπτεμβρίου αυτού του έτους. (25:50)

Επίσης μας ενημέρωσε ότι η Πιστοποιημένη Ηλεκτρονική Υπογραφή είναι ήδη διαθέσιμη και αποδεκτή από τις Κυπριακές κρατικές υπηρεσίες γιατί οι υποδομές μας είναι συμβατές με το Ευρωπαϊκό πρότυπο eIDAS. (1:03:20)

O Δρ. Μαστρογιαννόπουλος ενημέρωσε ότι τα αποτελέσματα για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για έρευνα που αφορά στην COVID-19 θα ανακοινωθούν το αργότερο μέχρι τον Σεπτέμβριο (1:04:40).

Επιπλέον, ο κ. Λουκαϊδης ανακοίνωσε ότι στα προγράμματα pre-Seed και Innovate του ΙδΕΚ υπέβαλαν αιτήσεις 70+ εταιρείες.Το ΙδΕΚ είναι στη διαδικασία διοχέτευσης 24 εκ. Ευρώ προς καινοτόμες εταιρείες. (41:46)

Την εκπομπή́ συντόνισε ο δημοσιογράφος Σωκράτης Ιωακείμ.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Bora.Design.Bora για το γραφικό, στην Black Lemon TV για την παραγωγή και στους υποστηρικτές μας Cyprus NewsSciNewsFellas Productions , Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας, SciCo Cyprus , Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Νέο κύμα- Άλλη Κύπρος για την αναμετάδοση της εκπομπής μας.

Παρακολουθείστε την εκπομπή μέσω Youtube